ENTER Praksa: Studenti na praksu dobrodošli, ali ne i na stalan posao

Posljednjeg dana UNIN Connect Weeka Sveučilište Sjever ugostilo je ENTER d.o.o.

ENTER d.o.o. je potporna poduzetnička institucija čija je uloga razvoj poticajne poduzetničke klime u gradu Koprivnici te stvaranje uvjeta za lakši rast i razvoj novoosnovanih poduzeća. Cilj tvrtke je poticanje poduzetništva temeljenog na novim tehnologijama uz osiguravanje prostora za poslovni razvoj. 

Povodom toga, stručna suradnica za odnose s javnošću, marketing i projekte, Sanja Premec Sušanj, odgovorila je na nekoliko pitanja.

Zapošljava li ENTER d.o.o. studente?

Ne zapošljavamo studente, ali ih primamo na stručnu praksu. Primili smo do sada desetak studenata sa Sveučilišta Sjever. Što se tiče zapošljavanja, kada se otvori radno mjesto, naravno da smo spremni uzeti bilo kojeg studenta. Odnosno, nakon što oni završe studiranje, spremni smo uzeti potencijalnog zaposlenika sukladno kvalifikacijama koje se traže za to određeno radno mjesto koje nudimo. 

Jeste li zadovoljni s prijašnjim studentima na stručnoj praksi?

Jesmo. Svi su vrlo aktivni, radišni, vrijedni te ih zanimaju nove stvari. Do sad smo jako zadovoljni jer ih inače ne bismo primili toliko puno.

O studentskoj praksi u ENTERu razgovarala je i studentica Nives Begović.

Kako Vam je na stručnoj praksi u ENTER d.o.o., poduzetničkom inkubatoru?

Zanimljivo. Cure koje rade su jako susretljive i kad ih god pitam za nešto one mi odgovore, bilo da se radi o njihovoj struci, o tome što zapravo rade u ENTERu ili o nekakvim projektima Europske Unije. Uglavnom, sve odlično i pohvale za njih.

Što radite na praksi?

Ono što mi zadaju, a ima puno posla. Danas i jučer sam pomagala oko organizacije i pisala izvještaje o tome što se događalo. 

Jeste li zadovoljni praksom u ENTERU?

Da. Jako sam zadovoljna i zapravo ga preporučam zbog toga što su jako susretljivi i fleksibilni. Bilo tko od poduzetnika im se može obratiti. Recimo, oni besplatno pišu poslovne planove za samozapošljavanje tako da su jako susretljivi. 

Odgovori