Uzbudljiv prvi dan Connect Week-a u Koprivnici – kreativnost, AI i umrežavanje


Prvi dan Connect Week-a, 16. svibnja u Koprivnici, uključivao je recenzije portfolija, AI prezentacije, panel rasprave i predstavljanje tvrtki, omogućujući studentima i posjetiteljima priliku za učenje i umrežavanje s profesionalcima.

“Portfolio reviews”

Dan je započeo uz „Portfolio Reviews“. Studenti medijskog dizajna i ostali zainteresirani imali su priliku predstaviti svoje radove stručnjacima poput Davora Brukete, Darija Devića, Matka Buntića i drugih. Ovaj susret bila je izvrsna prilika za dobivanje konkretnih povratnih informacija o svojim projektima. “Portfolio reviews” pružio je studentima priliku postavljati pitanja i dobiti savjete iz prve ruke.

Uzbudljiv prvi dan Connect Week-a u Koprivnici: kreativnost, AI i umrežavanje
Izvor: Lara Sekulić

Predavanje o AI alatima u dizajnu

Dinamičnu prezentaciju pod nazivom “AI alati u dizajn procesu” održali su Matko Buntić, art director, i Dario Dević, dizajner u digitalnoj agenciji 404. Njihova demonstracija najnovijih AI alata nije samo osvijetlila tehničke mogućnosti, već je naglasila kako ova tehnologija transformira način na koji se kreativni procesi oblikuju. Sudionici su, osim primjera generiranih vizuala, dobili uvid u preciznost te potencijal AI-a da oslobodi dizajnere od rutinskih zadataka. Osim toga, posjetitelji su ostali oduševljeni himnom pod nazivom “Tjedan karijera” koju je generirala umjetna inteligencija, što je dodatno istaknulo moć i kreativni potencijal ove tehnologije.

Uzbudljiv prvi dan Connect Week-a u Koprivnici: kreativnost, AI i umrežavanje
Izvor: Lara Sekulić

Panel rasprava “Karijera nakon Sjevera”

Na panel raspravi pod nazivom “Karijera nakon Sjevera”, sudionici su bili Ivan Glasnović – alumni Medijski dizajn, Martina Konjević Možanić – alumni Novinarstvo, Patricia Markač – alumni Poslovanje i Menadžment, uz moderatora Ivana Vukušića. Panelisti su srdačno pozdravili svoje bivše profesore, izražavajući veliku čast što su danas ovdje. S nostalgijom su se prisjetili svojih studentskih dana, ističući da su upravo profesori sa Sveučilišta Sjever bili ti koji su im pružili znanje i temelje za razvoj karijere. Naglasili su da Sveučilište Sjever uvijek nose u srcu te da su ponosni što su ovdje studirali. Za njih, Sveučilište Sjever nije bilo samo mjesto obrazovanja, već i temelj na kojem su izgradili svoje karijere zahvaljujući pristupačnim i poticajnim profesorima koji su ih podučavali.

Uzbudljiv prvi dan Connect Week-a u Koprivnici: kreativnost, AI i umrežavanje
Izvor: Lara Sekulić

Spoj poslodavaca i studenata

Na predstavljanju tvrtki u šatoru ispred Sveučilišta, sudionici su imali priliku upoznati se s nekima od vodećih tvrtki poput Hrvatske gospodarske komore, Fine, 404 agencije, CARNET-a, Podravke, Dekre, Grada Koprivnice, Podravskog lista, Radija Drava, Portala Drava.info i ePodravine. Predstavnici ovih tvrtki prezentirati su svoje djelatnosti, kulturu tvrtke te prilike za zapošljavanje. Ovakvo interaktivno i jedinstveno iskustvo nije samo pružilo uvid u aktualne poslovne prilike, već je stvorilo prostor za izravnu komunikaciju između poslodavaca i potencijalnih zaposlenika.

podravka
Izvor: Lara Sekulić

Glavna zanimljivost događaja

Oduševljenje svih posjetitelja izazvala je tvrtka Catch the moment i njihov projekt 360°, omogućujući snimanje prostora u potpunosti oko sebe. Koristeći naprednu tehnologiju, posjetitelji su imali priliku snimiti kreativne fotografije i videozapise.

Projekt 360
Izvor: Lara Sekulić

Prvi dan Connect Week-a u Koprivnici oduševio je studente i sve posjetitelje. Pozitivna energija, korisni savjeti i inspirativni razgovori obilježili su dan. Veselimo se što ćemo se ponovno okupiti i sutra. Pridružite nam se!

Čitajte naše novosti

Odgovori