Zabavna himna i AI alati oduševili sudionike prvog dana Connect Weeka u Koprivnici


Connect Week u Koprivnici bio je popraćen raznim inovacijama, a upravo jedna od njih bila je AI himna. Dan je obilježila dinamična prezentacija “AI alati u dizajn procesu” koju su vodili Dario Dević i Matko Buntić iz digitalne agencije 404. Na kraju prezentacije, atmosferu je dodatno podigla zabavna himna “Tjedan karijera” koja je stvorena pomoću AI alata.

Zanimljivo i informativno predavanje

U dvorani se tražilo mjesto više dok su Dević i Buntić demonstrirali najnovije AI alate koji transformiraju dizajnersku industriju. Pokazali su kako umjetna inteligencija može pomoći u stvaranju nevjerojatnih vizuala, uštedjeti vrijeme i omogućiti dizajnerima fokus na kreativne aspekte svog posla.
Sudionici su bili zadivljeni vidjevši primjere AI generiranih fotografija koje se gotovo i ne razlikuju od stvarnih. Usprkos svemu tome, istaknuli su da se uz ovaj tehnološki napredak, postavlja i pitanje etičnosti. Naglasili su kako je fascinantno promatrati koliko je AI u samo nekoliko mjeseci napredovao u reprodukciji stvarnosti, predstavljajući ogroman skok u razvoju tehnologije. Istaknuli su kako se ova tehnologija brzo razvija te da će upravljanje AI alatima postati obvezna vještina za konkurentnost pri zapošljavanju. Iako ovi alati imaju svoje prednosti i nedostatke, ključno je pitanje kako ih koristimo.

Zabavna himna i AI alati na Connect Week-u
Izvor: Lara Sekulić

Oduševljena publika

Vrhunac predavanja bila je premijera himne “Tjedan karijera”. Dvojac iz Agencije 404 iznenadio je prisutne predstavivši melodiju koja spaja moderne elektronske zvukove sa simpatičnim tekstom. Zabavna himna je nastala uz pomoć AI alata, kojem su zadali ritam u stilu RNB-a iz 2000-ih, savršeno pokazujući kako tehnologija i kreativnost mogu surađivati. Ovaj trenutak pokazuje potencijal umjetne inteligencije u stvaranju glazbe i otvara nova vrata za interdisciplinarnu suradnju u kreativnim područjima. Poslušajte kako je to zvučalo:

Prvi dan Connect Weeka u Sveučilišnom centru Koprivnica završio je s velikim oduševljenjem svih prisutnih.

Čitajte naše novosti

Odgovori