UNIN Connect Week: povezivanje studenata i poslodavaca

U tijeku je još jedan Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever. Počevši od ponedjeljka 13.5.2024. s lokacijom u Varaždinu, UNIN Connect Week od danas se održava u Sveučilišnom centru Koprivnica. Razni događaji i mnoštvo sudionika očekuju studente sve do petka 17.5.2024. godine.

Što je UNIN Connect Week?

Tjedan karijera, poznatiji pod nazivom UNIN Connect Week, program je koji je postao nezaobilazan događaj na Sveučilištu Sjever. Započeo je kao ambiciozna ideja s jednostavnom, ali snažnom svrhom: povezati studente s poslodavcima i industrijskim sektorom kako bi osigurala bolju pripremu mladih za ulazak na tržište rada. Prvi koraci ovog događaja bili su u 2019. godini, kada se održao prvi UNIN Connect Day. Njegova početna svrha bila je stvoriti platformu koja bi omogućila studentima da steknu uvid u konkretne mogućnosti karijere, razviju ključne vještine i uspostave kontakte s relevantnim dionicima u svojim područjima interesa. Redovitim održavanjem i proširivanjem aktivnosti Connect Day postao je Connect Week.

UNIN Connect Week 2024. – Najveće izdanje do sada!

Ove će godine Sveučilište Sjever, na najvećem i najznačajnijem događaju u regiji kada je riječ o povezivanju gospodarstva i društvene zajednice, okupiti rekordan broj renomiranih poslodavaca i predstavnika poslovne zajednice.

U Varaždinu je u ponedjeljak tjedan karijera službeno otvorio rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković. Posebni gosti u sklopu otvorenja bili su gradonačelnik grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan. Nadalje se održala panel rasprava na temu “Zelena i digitalna tranzicija u funkciji jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva”. Uz to se održala radionica “EIT Urban mobility: Prilike za studente i inovatore” koju je vodila Petra Grgasović.

Svaki dan tjedna karijera završava s predstavljanjem tvrtki uz moderatora u šatoru ispred sveučilišnih zgrada.

Ostatak programa i popis svih partnera za oba Sveučilišna centra možete pogledati ovdje.