Brze tortilja rolice bez pečenja

Ove jednostavne i prilagodljive tortilja rolice idealne su za brzinski obrok kod kuće, piknik u prirodi ili kao zalogaj na zabavama. S obzirom na raznolikost sastojaka koje možete koristiti, ove tortilja rolice sjajan su način za iskoristiti ostatke hrane iz hladnjaka ili za eksperimentiranje s omiljenim okusima. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je osvježavajuće i zadovoljavajuće jelo koje će postati hit u vašoj kuhinji. Slijedite jednostavan recept i otkrijte čaroliju tortilja rolica!

SASTOJCI:

5 velikih tortilja

300 g pilećeg filea

1 crvena paprika

1 zelena paprika

1 rajčica

1 mala glavica luka

230 g svježeg graha

100 g kukuruznog šećerca

100 g kiselog vrhnja

100 g majoneze

1 šalica naribanog sira (gouda, cheddar ili po želji)

1 mala žlica češnjaka u prahu

sol, papar, peršin i chilli po želji

PRIPREMA:

Pripremite sve sastojke. Nasjeckajte povrće, a piletinu narežite na male komadiće.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte malo ulja i pržite luk dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Dodajte nasjeckanu papriku, rajčicu i grah te pržite dok ne omekšaju. Nakon toga dodajte komadiće piletine u tavu i pržite do zlatno smeđe boje.

U drugoj posudi napravite lagani umak od kiselog vrhnja, češnjaka u prahu i majoneze. Zagrijte tortilje na tavi ili u mikrovalnoj pećnici kako bi postale mekane. Na svaku tortilju rasporedite povrće sa piletinom te ju posipajte naribanim sirom i kukuruznim šećercom.

Preko tortilje stavite lagani umak te pažljivo zarolajte tortilje kako se ne bi raspale. Tortilja rolice možete poslužiti odmah ili ih po želji staviti u pećnicu na nekoliko minuta kako bi se sir otopio. Nakon toga, narežite ih na rolice. Po želji posipajte svježim peršinom prije posluživanja, a možete ih poslužiti kao glavno jelo ili kao ukusnu grickalicu na zabavama.

Uživajte u ovim ukusnim, brzim i jednostavnim tortilja rolicama!

Dobar tek!

Odgovori