Sitne, ali dinamitne – niske potpetice postaju modni trend

Modni trendovi zadnjih godina najveći naglasak stavljaju na praktičnost, udobnost, ali i elegantnost i prirodnost. U to se uključio i onaj zadnji touch modnih kombinacija – cipele. Niske potpetice visine od 3,5 do 5 cm nose se već nekoliko sezona, a ni ovog proljeća nisu izostale.

Ove cipelice vuku korijene iz pariškog stila, a na naše prostore pojavile su se kada je Miu Miu na Tjednu mode lansirao svoj prvi model.

Niske potpetice savršene su za svakodnevne odjevne kombinacije – od poslovnih do ležernih. One su udobne, a stvaraju vitku figuru. Dostupne su u svijetlim bojama, traperu, šarene, jednobojne, a za večernju varijanta tu su svjetlucave, lakirane, mrežaste.

Pull&Bear
ALDO

Zašto su toliki boom?

Udobnost

Već je poznato kako su žene sklone multitaskingu, a za to nam je potrebna naravno – udobnost. Nakon godina nošenja visokih potpetica žene su osjetile olakšanje kada je ovih samo nekoliko centimetara zamijenilo visokih deset.

Funkcionalnost

Zar nije praktično imati iste cipele za posao i večernji izlazak? Ove cipelice pružaju upravo to.

Svestranost

Iako su najpopularnije one u špic, niske potpetice dolaze u raznim varijantama. Kombiniraju se i na traperice i na haljinu.

Kako kombinirati niske potpetice?

Za dnevnu varijantu, bilo da idete na posao ili kavu, klasični crni model potpetica dobro je kombinirati s plavim trapericama i bijelom košuljom.

Večeru u restoranu ili izlazak začinit će neutralne cipelice i večernja crna haljina. Ako nedostaje boje, budite slobodne igrati se s torbicama.

Ove cipelice toliko su snažne da imaju i nadimak kitten heel. Taj naziv pojavio se prvi puta u povijesnim izvorima Louisa XIV koji je bio visok 1.62 metra te je nosio male potpetice kako bi dobio nekoliko centimetara. Na društvenim mrežama ne skidaju se s trona modnih trendova, a ne nedostaju niti u trgovinama odjeće.

Za pristupačnije cijenu niske potpetice možete pronaći u high street trgovinama kao što su Zara i Mango, a luksuzniju varijantu pružaju Charles & Keith, Miu Miu ili Massimo Dutti.

Zara
Massimo Dutti

Odgovori