UTOČIŠTE PUNO POSJETITELJA

Poznato utočište životinja ponovno otvorilo svoja vrata posjetiteljima

Utočište Grgin konak ponovno je nakon pola godine, ovog Uskrsnog ponedjeljka, otvorilo svoja vrata ljubiteljima životinja. Naime, ovo su bili prvi dani otvorenih vrata u utočištu od listopada prošle godine zbog jačanja mjera prouzročenih svinjskom kugom.

„Svinjska kuga pojavila se prošlo ljeto te nakon jačanja mjera morali smo svoja vrata zatvoriti za vanjske posjetitelje. Cijelo to razdoblje radili smo na dobivanju određenih kategorija kako bismo mogli u utočištu držati svinje te se moramo pohvaliti kako smo jedno od rijetkih utočišta koje je uspjelo dobiti kategoriju tri koja je najveća. Početkom proljeća mjere su popustile te nakon toga smo odlučili organizirati dane otvorenih vrata.“ – rekao je predsjednik udruge Hrvoje Gregurić.

Dani otvorenih vrata Utočišta Grgin konak

Ovi dani otvorenih vrata ujedno su bili i najveći te su okupili tisuću posjetitelja. Na ovim danima otvorenih vrata najavljena je gradnja kućica za kukce koja će se održati 18. 4. 2024. te sljedeći dani otvorenih vrata koji će se održati početkom svibnja.

„Nikada do sada nije bilo toliko djece na danima otvorenih vrata, a i životinje nisu nikada bile tako dobro raspoložene. Također smo posjetitelje obavijestili da ćemo uskoro graditi hotele odnosno nastambe za kukce što je jedna od radionica koju održavamo na konaku te sljedeće dane otvorenih vrata ako nas mjere posluže.“

predsjednik udruge Hrvoje Gregurić

izvor: Utočište za životinje Grgin konak – Udruga Grgina arka

Misija utočišta ispunjena

Ovaj događaj na Konaku samo je potvrdio i ispunio cilj samog postojanja udruge, a to je prvenstveno zaštita ugroženih i nezbrinutih životinja te educiranje i upoznavanje mladih generacija sa životinjama jer ih je nažalost sve manje u današnjem društvu.

“Smisao ovih događaja na konaku je taj da djeca nauče kako životinje znaju primiti i uzvratiti emocije te da su puno više od komadića mesa na tanjuru i odjevnog predmeta. Utočište je stvoreno prvenstveno kako bi se zaštitile ugrožene i nezbrinute životinje. Uvijek nastojimo kroz godinu organizirati što više događaja u kojima ugostimo vrtiće i škole iz cijele Hrvatske. Treba napomenuti kako imamo odličnu suradnju s udrugama “Mali princ” iz Đurđevca i “Latice” iz Koprivnice.” – rekao je predsjednik udruge Hrvoje Gregurić.

Odgovori