Francuska – Hrvatska: Novu hrvatsku dramu režirali su Francuzi

Siječanj je već tradicionalno rezerviran za rukomet, pa je tako jučer, 13. siječnja počelo Europsko rukometno prvenstvo za muškarce. Nakon problema sa korona virusom, hrvatska reprezentacija je u nešto izmjenjenijem sastavu jučer odigrala prvu utakmicu protiv Francuske.

Prva rukometna večer bila je rezervirana i za susret Francuske i Hrvatske, a završila je rezultatom od 27-22. Iako nam Francuska nije nepoznati protivnik, u igru smo ušli relativno mlako, te su Francuzi već od početka imali prednost.

U prvih 15 minuta utakmice, Hrvatska je gubila sa pet razlike, odnosno rezultat je bio 4:9. Ipak, prema kraju poluvremena, Hrvatska je pojačala svoju igru te stigla do rezultata od 11:13 te smanjila razliku.

Svakako zanimljivije i dinamičnije je bilo drugo poluvrijeme u kojem su domirale igra, isključenje te crveni i plavi karton. Tragična je po Hrvatsku bila 48. minuta u kojoj smo u samo 12 sekundi zaradili 3 isključenja i dva kartona. Neslavni niz je započeo Srna, potom je zbog prigovora isključenje dobila i hrvatska klupa, a Mandić je nakon grubog naleta na Maheu zaradio crveni i plavi karton.

Plavi karton je ”novost” koja uvedena u rukomet 2016. godine, ako su mnogi gledatelji upravo jučer saznali za njega. On se dodjeljuje nakon što suci odluče da se radi o izrazito nesportskom ponašanju. Odlukom disciplinske komisije, odlučeno je da će Mandić biti suspendiran na idućoj utakmici.

Također, nakon drame i sudačkih odluka, hrvatski navijači su sa tribina sucima vikali ”Cigani”, a na teren su bacane i boce. Scene su izgledale kao da gledamo utakmicu HNL-a, a ne važnu utakmicu na početku Europskog rukometnog prvenstva.

Sljedeću utakmicu u skupini C, naši dečki igraju u subotu, protivnik je Srbija, u 20:30 minuta, a prijenos je na RTL televiziji.

Foto: HRS

Odgovori